Dynamisch Bewegen: een bewegingsmodel

Dynamisch Bewegen

Molenweg 208
6543 VK NIJMEGEN

T: +31 (0)24 - 356 48 96
E: post@dynamischbewegen.nl

Ervaringen deelnemers

Als je met een klacht of vraag (van fysieke aard) bij Sabine komt gaat je leven veranderen… vanaf nu ben je architect van je bewegingspatroon!
Dit is een opwindende en soms frustrerende ervaring, maar ik ben enorm blij mee.
Dankzij Sabine's vakkundige handen en duidelijke werkplannen hoef ik me nooit meer te vervelen…..fietsen, traplopen, eten… om een paar bezigheden te noemen bieden mij iedere dag opnieuw de mogelijkheid om uit mijn gewoontepatronen te stappen en "anders" te bewegen. Mijn lijf is mij hier dankbaar voor. Concreet: dacht ik jaren geleden nog rijp te zijn voor "een nieuwe heup"… nu denk ik er heel anders over.
Er komt nog iets bij: Deze manier van werken geeft een gevoel van vitaliteit/tevredenheid en dat motiveert mij om op de ingeslagen weg door te lopen (letterlijk en figuurlijk)!

Marijke (deelneemster basisopleiding, individueel bewegingsadvies, workshops, coördinatietrainingsgroep)

 

Werken met Sabine geeft op vele vlakken grote voldoening. Ze is een inspirerende vrouw met grote liefde voor haar vak, wat ze uitstraalt en wat ook voelbaar en aanstekelijk is als ze met je bezig is. Zij heeft mij zowel op persoonlijk vlak, als 'haar patiënt', als op beroepsmatig vlak, als fysiotherapeute, erg laten groeien.

Voor mij persoonlijk was Sabine een keerpunt in mijn denkwijze als bijvoorbeeld 'Accepteren wat er is, leren omgaan met tekortkomingen en problemen'. Vanaf het moment dat Sabine – 5 jaar geleden – met mij aan de slag ging, dacht ik in 'mogelijkheden en veranderingen'. Het voelde aan als een bevrijding! Eindelijk openden zich nieuwe wegen voor mij. Ik, als 'stijve hark na een hernia', kreeg van Sabine handvatten om weer dynamischer en soepeler te worden. Ze liet, en laat mij nog steeds, ervaren hoe ik zelf invloed heb op het functioneren van mijn lijf. Wat een goed gevoel! Dat wat je van Sabine en van je eigen lichaam leert, is de hele dag door te gebruiken. Gevolg is het op alle vlakken (dagelijks leven, sport, werk) beter en makkelijker kunnen bewegen, waardoor ik me veel vitaler voel. Ik zit letterlijk lekkerder in mijn vel. Een aanrader voor een ieder die denkt 'geen kant meer op te kunnen'.

Sylvia (fysiotherapeute, deelneemster basisopleiding, workshops, individueel bewegingsadvies)

 

Mijn klachten bestaan al een flink aantal jaren. Door steeds weer fysiotherapie te hebben en pijnstillers te slikken heb ik de situatie leefbaar kunnen houden, maar eigenlijk aan symptoombestrijding gedaan. Vorig jaar bood een huisarts in opleiding mij een overweging aan. Ze zei: je kunt doorgaan met symptoombestrijding waarbij meestal snel(ler) resultaat te behalen valt als het gaat om pijnbestrijding, of je gaat iets aan de oorzaak doen. Dat laatste kost meer tijd omdat de klachten al lang bestaan, maar zal uiteindelijk meer resultaat hebben. Ik heb voor het laatste gekozen en ben bij U terechtgekomen voor individueel bewegingsadvies. Voor betekent dat, dat ik al na twee behandelingen weinig tot geen last meer heb van mijn gezicht en wanneer ik last krijg heel veel zelf kan verhelpen. Daarnaast leer ik dat alle bewegingen met elkaar in verband staan. Wanneer mijn hoofd (of nek of schouders of rug) op een bepaalde (verkeerde) manier bewegen/'staan', heeft dat invloed op andere onderdelen. Door daar verandering in aan te brengen zullen de klachten verminderen/verdwijnen. Begrip maakt echter dat pijn beter te verdragen is. Ik heb nu denk ik vijf afspraken gehad en ik weet dat ik nog lang niet ben zoals het zou kunnen zijn (daar misschien ook wel nooit helemaal zal komen), maar ik heb wel goede hoop dat mijn pijnklachten voor een heel groot deel zullen verdwijnen en mochten ze terug komen ik begrijp waar ze vandaan komen en daar iets aan kan doen.

Lieneke Lok (individueel bewegingsadvies)

 

Dynamisch Bewegen is voor mij een "nieuwe start", om mijn hele lichaam weer op een natuurlijke wijze te laten functioneren en te laten inzien dat het menselijk lichaam zelf voor oplossingen kan zorgen binnen het bewegingsapparaat door het dynamisch te bewegen.

Klasien (deelneemster workshops, coördinatietrainingsgroep, individueel bewegingsadvies)


Reacties van deelnemers aan workshops:

  • Leuke, leerzame, lekker praktische dag.
  • Ik vind het een fantastische benadering, heel leerzaam en bewust makend.
  • Heel inspirerend, ik kom nog eens op herhaling!
  • Boeiende integratie van wetenschap die oeroud is en kennis die modern is.
  • Leuke les, eerste aanzet, praktisch vertaalbaar voor een aantal cliënten.
  • Vooral tijd tekort, maar zeer interessant.
Dynamisch Bewegen

Molenweg 208
6543 VK NIJMEGEN

T: +31 (0)24 - 356 48 96
E: post@dynamischbewegen.nl

Copyright © 2015 - Dynamisch Bewegen