Dynamisch Bewegen: een bewegingsmodel

Dynamisch Bewegen

Molenweg 208
6543 VK NIJMEGEN

T: +31 (0)24 - 356 48 96
E: post@dynamischbewegen.nl

Basisopleiding Dynamisch Bewegen®

 
Ik ben nog nooit eerder zo enthousiast geweest over een cursus. Je krijgt zoveel meer inzicht en mogelijkheden om te behandelen. Ik denk dat dit voor iedereen waardevol kan zijn!
Hannelén, fysiotherapeute
 
Extreem snel voorbij gegaan, geen last van verveling of moeheid.
Deelnemer in Oostenrijk
 
Prima cursus! Goed om te snappen hoe het geheel en de delen in elkaar vallen.
 
Veel geleerd, nieuwe ervaringen; heel nuttig voor mezelf en ook in mijn werk.
 
De deelnemers geven de basisopleiding Dynamisch Bewegen® een 9,1 (95 beoordelingen).
 

Basisopleiding

De basisopleiding Dynamisch Bewegen® omvat vijf modules. De inhoud van de modules is op elkaar afgestemd en de volgorde van de modules hoort daarom aangehouden te worden. De basisopleiding Dynamisch Bewegen® is pas na het volgen van alle vijf modules voltooid.

Opleidingsdoel: Basiskennis over de werkwijze van dynamische systemen, coördinatiedynamiek van het menselijk bewegingssysteem en de functionele bewegingscoördinatie. Het onderkennen van problemen in de functionele bewegingscoördinatie bij jezelf en bij anderen en het oplossen ervan middels verschillende strategieën. Het leren waarnemen van veranderingen, het kunnen sturen van een veranderingsproces en het kunnen afstemmen op het leerproces van een andere persoon zijn belangrijke onderdelen van deze opleiding.

Inhoud: De functionele bewegingscoördinatie van het gehele lichaam in theorie en praktijk volgens het bewegingsmodel Dynamisch Bewegen®: De inhoud wordt met behulp van verschillende onderwijsvormen uitgewerkt. Theorie en praktijk zijn in evenwicht.

Doelgroep: Deze opleiding is bedoeld voor mensen, die om professionele en/of persoonlijke redenen zich willen verdiepen in de functionele bewegingscoördinatie van de mens op basis van het bewegingsmodel Dynamisch Bewegen®. De basisopleiding is interdisciplinair (anatomiekennis is geen voorwaarde). Vertegenwoordigers uit verschillende therapeutische, pedagogische en andere beroepen (bv onderwijs, Yoga, Dans) komen bij elkaar. De anatomische basis en de wijze waarop de functionele bewegingscoördinatie plaatsvindt zijn gelijk – de individuele mogelijkheden en toepassingen zijn verschillend. De basisopleiding Dynamisch Bewegen® is geen opleiding tot therapeut.

Module 1

Inhoud:    theoretische achtergrond van het bewegingsmodel Dynamisch Bewegen®, het menselijk bewegingssysteem als dynamisch systeem, coördinatiedynamiek, anatomie en  functionele bewegingscoördinatie van het hoofdgebied.

Module 2

Inhoud:    anatomie, functionele bewegingscoördinatie en relevante evolutionaire en ontogenetische aspecten van het centrum: wervelkolom, thorax, ademing

Module 3

Inhoud:    anatomie, functionele bewegingscoördinatie en relevante evolutionaire en ontogenetische aspecten van de bovenste extremiteit.

Module 4

Inhoud:    anatomie, functionele bewegingscoördinatie en relevante evolutionaire en ontogenetische aspecten van de onderste extremiteit.

Module 5

Inhoud:    gehele lichaamscoördinatie, motorische ontwikkeling, verdieping, verschillende toepassingen van het bewegingsmodel Dynamisch Bewegen®, evaluatie

Donderdag t/m zaterdag van 08.30 tot 17.30 uur, zondag van 08.30 tot 12.30 uur.

Kosten: De kosten voor elke module zijn € 595,- (incl. 21% BTW) voor 4 dagen incl. syllabus, koffie, thee etc.

Werkgroep

Drie keer per jaar is er een werkgroep van 4 uur voor iedereen met een afgesloten basisopleiding Dynamisch Bewegen®.

Bijscholing
Elk jaar wordt een bijscholing met thema naar keuze georganiseerd.
Deelname is alleen mogelijk na het volgen van de basisopleiding Dynamisch Bewegen®.
 
Informatie en aanmelden:
Sabine Kern
0031-24-3564896

 

Dynamisch Bewegen

Molenweg 208
6543 VK NIJMEGEN

T: +31 (0)24 - 356 48 96
E: post@dynamischbewegen.nl

Copyright © 2015 - Dynamisch Bewegen